Den gode spillmusikken

computer_263841986Hvorfor har det seg slik at vi orker å høre på musikken fra spill om og om igjen, uten å bli sprø? Spillprodusentene velger virkelig lyder og musikk med omhu når de plasserer de i spillene sine.Musikk har med følelser og gjøre og akkurat som i filmer skaper musikken en viss stemning i rommet. Den drar oss inn i en historie, som ikke hadde vært den samme uten musikken eller lydene. Men hvordan har det seg da, at vi ikke klarer å skru den av. Svaret er enkelt – det handler om tilstedeværelse, i spillet.

De mest populære spillene med musikk

Enkelte hører en sang 20-30 ganger per dag, uten å egentlig tenke noe særlig over det. Et spill som har blitt prisbelønt på grunn av valg av musikk er Shadow of Colossus. Det samme kan også sies om Legend of Zelda. Visste du at 80-talls gruppa Frankie Goes to Hollywood fikk sitt første dataspill i 1985 og at Aerosmith også ble kjente gjennom dataspill for ungdommen allerede på 80-tallet?

Loops og mobilspill

En ting er musikk og kjente hits, men en annen ting er loops til enten spilleautomater eller andre typer mobilspill som Candy Crush. Dette er ofte enkle lyder eller seiersmusikk når du triumferer inn gevinster. Her er spillprodusentene ekstra nøye med hva de gir ut og tester loopene lenge før spillene blir gitt ut. Dette skal være enkle melodier, men også gjenkjennelige, samtidig som de ikke skal gå på nervene til brukerne.

Slo igjennom takket være FIFA

Det amerikanske bandet Flogging Molly slo på mange måter igjennom internasjonalt takket være en av sangene deres brukt i dataspillet FIFA 2005. Det har blitt mer og mer vanlig at artister bruker dataspill til å spre musikken sin, ettersom platesalget har sunket ned på bunnivå.