Populær podkastutvikling

Podkastmarkedet eksploderer i flere og flere land. USA og Sverige ligger helt på toppen på listen over land som elsker dette konseptet. Også populariteten i Norge ligger høyt. Det er helt sikkert fordi det lages såpass mye bra og spennende, men også fordi dette konseptet gir deg en ny mulighet. Nemlig muligheten til å høre på det som interesserer deg når det interesserer deg og ikke når kringkasteren selv vil. En valgfrihet vi for ti år tilbake på langt nær hadde muligheten til.

Forskjellige sjangre

Etter hvert så har det vokst frem en mengde podkaster, så si en podkast for enhver nisjeinteresse som finnes. Du kan lytte til strikkepodkaster, podkaster for barn, podkaster utviklet videre fra radioprogrammer og podkaster utviklet alene. Noen temaer, som den amerikanske serien, «Serial» har blitt viden kjent for sin fortellerevne og nytenkende måte å fremstille et tema på. «Serial» er den mest kjente av rekken podkaster som følger spor i gamle, uoppklarte krimgåter fra virkeligheten og som har fått flere tusen lyttere til å holde pusten i spenning. Også temaer som gambling og spilling på nettet er blant populære temaer.

Populære norske podkaster

I Norge, så er det gode, gamle norske mediebedrifter som dominerer podkastmarkedet. Her finner du kjente aktører som NRK og Aftenposten, men også kjente standup-komikere som Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik. Det er nyhetene som topper listen over populære podkaster med de humoristiske hakk i hæl. Også sportssendinger er podkaster som gjerne lastes ned. Slike som Foppal med Bernt Hulsker. Men også nyere temaer om ting som tidligere var nærmest tabu, har sett dagens lys – slike som «Pia og psyken». Pia har diagnosen bipolar 2 og jobber med denne podkasten for å normalisere psykiske lidelser. Mye tyder på at hun klarer det, siden podkasten er såpass populær. Ellers kan du finne gamle travere som Harald Eia, som mer enn gjerne forteller andre kjendiser at «sånn er du».